Springe zum Inhalt

Bitcoin Pullback op Horizon als Key Indicator

Bitcoin Pullback op Horizon als Key Indicator Knippert Overbought

Bitcoin kan op korte termijn een neerwaartse correctie in gang zetten als gevolg van het steeds sterker wordende sociale-media-sentiment en de te veel gekochte technische metingen.

De technische indicatoren laten zien dat Bitcoin op korte termijn een trendmatige uitputtingsslag maakt.
Fundamentele factoren rond BTC blijven zorgen voor een hype bei Bitcoin Pro in het bullish confidence.
Een prijscorrectie op korte termijn is zeer waarschijnlijk.

Bitcoin steeg naar een handelshoogte van 16 maanden op woensdag toen de pionierscryptocurrency eindelijk brak over 13.000 dollar.

Bitcoin breekt Jaarlijkse Highs, maar voor hoe lang?

De topcrypto blies dan voorbij het psychologische $13.000 niveau na het nieuws dat PayPal gebruikers in de VS topcryptocurrency's zou laten kopen en verkopen. De directeur van eToro US, Guy Hirsch, vertelde Crypto Briefing:

"[PayPal] zag de eetlust van millennials om deze activaklasse te bezitten, met sommige schattingen die de bitcoin adoptie in de V.S. op 20%-50% zetten tegen 2030, een stijging ten opzichte van een recente schatting van slechts 5% vandaag, als het de patronen van internet adoptie zal volgen. Het succes van hun Amerikaanse rivaal, CashApp, dient als een indicatie dat er veel groei is in het aanbieden van crypto op betaalapplicaties".

Nu BTC zich consolideert rond het psychologische $13.000 niveau na het plaatsen van een intradaywinst van 8% op woensdag, begint een belangrijke technische indicator te wijzen op een mogelijke uitputting van de trend op korte termijn.

De Relative Strength Index (RSI) op het dagelijkse tijdsbestek heeft nu 80 bereikt, wat het hoogste niveau sinds augustus van dit jaar aangeeft. Dit signaal bevestigt dat Bitcoin zich nu in overboughtgebied heeft bewogen.

Bovendien toont de RSI-indicator aan dat Bitcoin nu handelt in de op één na meest overboughtte condities van het jaar, en zelfs de meting van maart 2020 overtreft.

Handelaren gebruiken de RSI-indicator om het bullish of bearish momentum te meten in zowel trends als overbought of oversold condities.

De huidige daggrafiek kan duiden op een afnemende kans op verdere koopinteresse boven het $13.000 niveau, aangezien de RSI boven de 80 procent handelt.

Een prijscorrectie op korte termijn is waarschijnlijk en zou BTC naar het $12.300 tot $12.000 supportgebied sturen voordat het doorgaat naar het $13.500 of $14.000 level. Ondertussen blijven institutionele beleggers hun vertrouwen in Bitcoin tonen, wat betekent dat we waarschijnlijk beleggers de dip zullen zien opkopen die leidt tot de Amerikaanse verkiezingen.

Een recente piek in de instroomgegevens toont een afnemende belangstelling voor kopen, ook al blijven de prijzen stijgen. Dit kan ook impliceren dat als de prijzen stijgen, de beleggers winst nemen en verkopen.

Gegevens van het crypto behavioral analytics platform Santiment laten ook zien dat de wisselkoerssaldi een piek vertonen in het negatieve gebied, wat duidelijk wijst op een onevenwichtigheid in opnames en stortingen.

Als we de gecombineerde saldi van de houders analyseren, kan een daling van het balanspercentage duiden op een opkomende verkoopdruk op de korte termijn. Rekeningen met 100 - 1.000 munten leiden tot dalende percentages, gevolgd door rekeningen met 1.000 - 10.000 munten.