Springe zum Inhalt

Här är varför Bitcoins senaste månadsstängning har slagit ett björnfall

Bitcoin hade ett stort makroljus nära igår och publicerade både sitt månatliga och kvartalsljus.

Även om BTC såg lite volatilitet på väg mot detta kunde kryptovalutan rymma långt över $ 10 500 före och efter det, vilket gav tjurar en allvarlig boost.

Över natten tillät styrkan till följd av detta nära Bitcoin att trycka upp mot $ 11 000 och nå så högt som $ 10 920 innan uppstigningen avtog.

Även om BTC ännu inte har sett något starkt tryck högre, är dess kortsiktiga utsikter fortfarande ganska starka. Var det trender nästa kan främst bero på om tjurar kan bryta igenom motståndet mellan $ 11 000 och $ 11 200.

Försäljningstrycket här är ganska stort och kan hämma dess tillväxt de kommande dagarna och veckorna.

Med detta sagt noterade en näringsidkare att tjurfallen för riktmärke-kryptokurrency förstärktes av det senaste ljuset och kan tyda på att chanserna att den ser uppåt börjar växa.

Bitcoin kämpar för att rally trots bullish månadsljus stängs

I skrivande stund handlar Bitcoin upp strax under 1% till sitt nuvarande pris på 10 870 dollar. Detta markerar ett avbrott över handelsområdet som det hade bildat mellan 10 600 $ och 10 800 $, men köpare har kämpat för att bryta över 10 900 $.

På grund av bristen på styrka och övertygelse som ses under denna senaste push högre, kan björnar kanske återfå kontrollen över BTC och trycka ner den på kort sikt.

Med detta sagt förstärktes kryptos utsikter för medellång sikt av gårdagens månads- och kvartalsstängning.Om inte björnar skjuter BTC under sitt stöd på 10 200 USD, är dess utsikter på medellång sikt otroligt ljusa.

Handlare: Det växer svårt att vara björnig på BTC efter de senaste ljusstängningarna

Medan han delade sina tankar om Bitcoins långsiktiga utsikter förklarade en näringsidkare att det blir allt svårare för björnar att motivera sin positionering med tanke på det senaste månatliga ljuset.

Han konstaterar att ett allvarligt block av stöd står i vägen för det att se alla typer av rörelser som ogiltigförklarar dess styrka på medellång sikt.

“BTC varje månad: Om du är en troende man är detta en hausseartad omprovning och eventuella nedgångar till $ 10,1 000 är för att köpa. Om du är tveksam är det verkligen svårt att vara baiss så länge det blocket står i vägen så det kan vara dags att vara tålmodig för att se vart den här månaden går. ”

Hur hela kryptomarknadstrenderna under fjärde kvartalet beror på Bitcoin.