Wirex onthult zijn Multi-Currency Crypto Card aangedreven door Mastercard

Met de Wirex Mastercard kunnen gebruikers hun cryptocurrencies naadloos doorbrengen voor elke online of in-store aankoop. De Wirex Mastercard brengt ook een aantal interessante „Cryptoback“ beloningen voor elke aankoop.

Op donderdag 17 september onthulde de in Londen gevestigde crypto-betaalprocessor Wirex zijn nieuwe multi-valuta cryptokaart met ondersteuning van Mastercard Inc (NYSE: MA). Volgens de details zal deze multi-currency Wirex Card links hebben naar 19 crypto- en fiatrekeningen via de inheemse Wirex App.

Eerder in juli, Wirex sloot zich aan bij het belangrijkste lidmaatschap van Mastercard om crypto debetkaarten uit te geven. Wirex heeft gewerkt aan het opzetten van nieuwe standaarden binnen de crypto-betalingsindustrie. Het bedrijf is ook in het bezit van alle wettelijke licenties van de Financial Conduct Authority (FCA) van het Verenigd Koninkrijk voor de uitgifte van cryptokaarten in Europa.

Met de nieuwe Wirex-kaart voor meerdere valuta’s kunnen gebruikers hun crypto- en fiatbezit tijdens hun dagelijkse aankopen naadloos uitgeven. Om het dagelijks gebruik van cryptocurrencies in betalingen aan te moedigen, heeft Wirex ook een uniek „Cryptoback“ beloningsprogramma. Het platform beloont 1% terug naar de gebruikers in BTC voor elke transactie in de winkel.

Het goede is dat Wirex deze limiet nu heeft verhoogd tot een beloning van 2% voor online en in-store aankopen. Bovendien kan deze beloning oplopen tot 6% bij het hebben van een specifiek jaarsaldo voor zijn native Wirex Token. De Wirex Mastercard biedt het bedrijf een aanzienlijk voordeel ten opzichte van zijn concurrenten voor zijn torenhoge limieten en bijna verwaarloosbare kosten.

Draadloze Mastercard transformeert digitale betalingen

Naast de nieuwe Wirex Mastercard kondigde het bedrijf ook andere nieuwe functies aan in samenwerking met het bedrijf voor betalingsoplossingen LZV. Eerder in 2020 bereikte Wirex al een mijlpaal met meer dan 3 miljoen actieve gebruikers per maand. Wirex CEO en mede-oprichter Pavel Matveev zei: .

„Als bedrijf hebben we altijd geloofd dat Wirex een centrale rol zal spelen in de massale invoering van digitale valuta en de onvermijdelijke verschuiving van een fiat- naar een token-gebaseerde economie; het nieuwe product bevestigt dit. Terwijl andere platforms door middel van iteratieve updates en verbeteringen in de richting van mainstream adoptie sluipen, maakt Wirex nu het dagelijks gebruik van digitale valuta mainstream“.

Naast Europa heeft Wirex zijn diensten in meer dan 130 landen, zodat zijn gebruikers hun crypto-belangen kunnen uitgeven. Wirex is niet de enige speler in het segment die crypto-betaalkaarten aanbiedt. Crypto exchange Coinbase heeft ook haar crypto debetkaarten die in de VS werken in samenwerking met Visa Inc (NYSE: V) en Mastercard.

De betalingsverwerkingsgigant heeft het belang en het toekomstige potentieel van crypto begrepen. Mastercard heeft initiatieven genomen om samen te werken met verschillende spelers in de crypto ruimte. In juli heeft het zijn cryptokaartprogramma voor verschillende uitgevers uitgebreid, terwijl het nieuwe partners aan boord neemt via zijn Accelerate programma. Eerder deze maand onthulde Mastercard ook een nieuw testplatform voor centrale banken om de CBDC’s te testen.

Author: